home

onze producten
onze merken
hoe vindt u ons?
onze winkel
contact
astBuislampen

De buis van de lamp is aan de binnenzijde bedekt met een fluorescerende stof en is gevuld met argon of krypton (of een mengsel hiervan) en kwikdamp onder lage druk. Tussen twee elektroden aan weerszijden van de buis vindt een gasontlading plaats waardoor de kwikdamp ultraviolet licht gaat uitzenden. In de fluorescerende laag wordt de ultraviolette straling omgezet in zichtbaar licht...

De buislamp is de voorloper van de compacte spaarlampen die op hetzelfde principe werken, maar dan ( hoofdzakelijk ) met een elektronisch voorschakel apparaat.

Wij hebben een aparte kamer in ons magazijn voorzien met alle mogelijke lengtes en kleuren die op de Europese markt beschikbaar zijn. Ook de bijhorende starters en ballasten zijn voorradig.

Tegenwoordig zijn er voor een aantal buislampen meerdere LED alternatieven. Wij helpen u de juiste keuze te maken omdat er dient rekening gehouden te worden met het gebruik, aankoopprijs, lumen output en schakeltijden. Ook het type voorschakelapparaat van uw toestel dient gecontroleerd worden!