home

onze producten
onze merken
hoe vindt u ons?
onze winkel
contact
astGloeilampen

De alom gekende gloeilamp zal binnenkort ( bijna ) volledig uit onze leefomgeving verdwenen zijn . In 2012 werd de productie van de 40 watt gloeilamp stopgezet . Alle hogere wattages werden toen al niet meer gemaakt .Om deze te vervangen zijn de eco halogeenlampen op de markt gekomen. Het is onze betrachting onze klanten zo lang mogelijk alle gloeilampen nog te kunnen aanbieden , maar aangezien sommige producten nu al meer dan 8 jaar niet meer worden gemaakt , is dit niet evident . Het gezellige warme karakter van deze lamp is uitzonderlijk en voor het ogenblik is er op dit gebiedenkel een alternatief in Filament LED met een kleurtemperatuur tussen 2200 en 2600 Kelvin ( de eco halogeenlamp komt evenwel dicht in de buurt qua technische karakteristieken ) . Ook speciale lampen zoals daar zijn ; kopspiegellampen , globes , decor lampen en gekleurde gloeilampen zijn hetzelfde lot beschoren .

Sedert september 2009 is de verordening EG 244/2009 van de Europese eco design richtlijn van kracht gegaan. Er gelden steeds strengere eisen i.v.m. de energie-efficiëntie van huishoudapparaten en verlichtingstoestellen.Er wordt op toegezien dat er steeds meer energie vriendelijke producten in de winkels komen en dat energie-inefficiënte producten (zoals gloeilampen) van de markt verdwijnen. Ook is , om dezelfde reden , de productie stilgelegd van alle matte- en opaal lampen .Kerstverlichting valt buiten het verbod, net zoals half afgeschermde gloeilampen (bijvoorbeeld de reflectorlamp). Het verbod geldt ook niet voor lampen met een speciale toepassing, zoals warmtelampen, lampjes in apparaten (naaimachines, koelkasten, ovens), en lampen in schakelborden of een terrarium. Op de verpakking van zulke lampen moet wel vermeld staan dat de lamp niet voor algemene verlichting geschikt is.

Ook in deze categorie worden LED alternatieven geïntroduceerd. Verwacht wordt dat ook hier een groot deel zal worden vervangen door LED.