home

onze producten
onze merken
hoe vindt u ons?
onze winkel
contact
astSpaarlampen

Momenteel zijn spaarlampen nog steeds de meest energie-efficiƫnte lampen, ze dragen het energielabel A. Wij hebben een uitzonderlijk groot aanbod in spaarlampen met de gekende schroeffitting ( ideaal om de gloeilamp te vervangen op plaatsen waar u langdurig licht nodig heeft ), buislampen , maar ook van fluo-compact spaarlampen die op voorschakelapparatuur werken. De spaarlampen kunnen in verschillende kleurtemperaturen verkregen worden ( warmwit , coolwit , daglicht , kleur .. ) en hebben een grote levensduur en een klein verbruik. Bij de aankoop van een spaarlamp dient de toepassing goed overwogen te worden ; moet de lamp snel zijn maximaal rendement geven? Hoeveel keer wordt deze lamp aan- en uitgeschakeld? Welke tint heeft u nodig? Welke vorm/afmeting moet deze lamp hebben? ...Allemaal vragen waarbij u door ons wordt bijgestaan om de correcte lamp te vinden.

U kunt echter niet alle gloeilampen zomaar door spaarlampen vervangen. Spaarlampen zijn niet dimbaar tenzij het op de verpakking staat vermeld en als ze door de juiste dimmer worden aangestuurd! Ook zijn de spaarlampen minder compact dan de evenwaardige gloeilampen.

Wenst u zelf de oude ballasten en dimmers te vervangen door nieuwe elektronische voorschakelapparatuur? Ook daarin kunnen wij u met advies bijstaan.

Het dient echter vermeld te worden dat een groot gedeelte van de spaarlampen niet meer wordt verder gezet door de fabrikanten. De reden is dat ( voor de kleine vermogens met schroeffitting E14 & E27 ) er tegenwoordig een betaalbaar en vooral meer esthetische alternatief is in LED. Voor de grote vermogens blijft de spaarlamp een absolute topper in prijs / kwaliteit verhouding.